Noutăți și evenimente

Organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul Multimedia și Centrul de eLearning, aflată la cea de-VII-a ediție, competiția  Interactive Digital Media Student Contest 2021 a adus marți 29 iunie 2021, pe scena online – 27 de studenți cu profiluri diferite de licență, master, dar și doctorat, atât din cadrul universităților timișorene și a altor universități din România, cât și din afara Europei.

La concurs au participat atât studenți individuali, cât și studenți organizați într-o echipă. Concurenții au susținut online proiectele realizate, împărtășind pasiunea lor pentru multimedia, prin numeroase concepte creative și dinamice și totodată,  interacționând direct cu reprezentanți ai mediul economic.

Participanții au avut oportunitatea de a comunica activitățile și rezultatele muncii lor către juriul concursului și participanții prezenți pe platforma Zoom, dar și către publicul larg, evenimentul fiind transmis LIVE pe platformele de Facebook ale Centrului de Cercetări Multimedia și Centrului de e-Learning.

Temele competiției din 2021 au fost:

Juriul a fost  format din specialiști din universitate, industrie și companiile care au oferit premiile: Nokia, Deltatel, SafeFleet, Cobalt Sign, Haufe Group, Nutechnologies, Asociația One Source și Busy Machines.

După multe proiecte remarcabile, prezentări cu emoții, numeroase întrebări și discuții, dar și o jurizare care a necesitat o dezbatere riguroasă de către membrii juriului, câștigătorii au fost desemnați astfel:

Marele premiu IDMSC 2021

Marele premiu IDMSC 2021, oferit de Universitatea Politehnica Timișoara și staueta oferită de compania NuTechnologies s-a îndreptat către echipa de studenți formată din Alexandru Vesa (student master, Universitatea de Vest), Fabian Jichi & Camelia Burlacu (studenți licență, Universitatea Politehnica Timișoara) pentru proiectul AiMinded - un software bazat pe inteligență artificială, capabil să analizeze CT-uri și RMN-uri rapid și cu precizie, scopul principal fiind de a ajuta medicii radioterapeuți să-și focuseze atenția asupra unui singur aspect: tratarea pacientului.

 

 

Premiul Special Digital Kids

Premiul Special Digital Kids, oferit de Asociația OneSource și compania BusyMachines a mers către proiectul The profile – proiecție video în timp real, dezvoltat de Ioana Chereș (student licență, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca) - o viziune critică asupra dizolvării liberului arbitru și a impactului ultimelor tehnologii asupra vieții cotidiene, unde utilizatorul vede în timp real o lume virtuală cu care poate să interacționeze. Aceasta lucrare ilustrează problemele actuale ale societății în care trăim și confrunta privitorul cu distorsiunea informațiilor din mediul online și impactul acestora asupra societății.

 

 

Premiul Dezvoltare Web

Premiul Dezvoltare Web, oferit de compania Nokia a ajuns la Daniel Vlad (student master, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Universitatea Politehnica Timișoara) pentru aplicația FineCashflow - o aplicație de management al banilor ce permite o serie de acțiuni asupra bugetului utilizatorului, atât la nivel de persoană, department, categorie, proiect, dar și a situațiilor bugetelor alocate, profitabilitate, managementul utilizatorilor etc., în funcție de roluri și permisiuni.

 

 

Premiul Producție Audio-Video

Premiul Producție Audio-Video, oferit de SafeFleet lui Haralambie Popa (student licență, Academy of Art University, SUA) pentru scurtmetrajul Late - realizat de către student în primul an de facultate pentru cursul de Cinematică. Acesta a fost filmat cu un Canon EOS M50, atașat de un stabilizator Gimbal Ronin pentru cadrele în mișcare și este disponibil pe Youtube.

 

 

Premiul Design Grafic

Premiul Design Grafic, oferit de către compania Haufe-Lexware a fost ”înmânat” studentei timișorene Coralia Bodea (student master, Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara) pentru pictogramele La pas prin Timișoara. Proiectul este compus dintr-o serie de 5 pictograme pentru 5 obiective turistice aflate pe un traseu ales din Timișoara.

 

 

Premiul Dezvoltare pentru Dispozitive Mobile

Premiul Dezvoltare pentru Dispozitive Mobile, oferit de către compania Cobalt Sign a ajuns la ”Asistentul personal în sănătate pentru monitorizarea alimentației” Health Care Assistant, creat de Dragoș Todoroșcean (student licență, Facultatea Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Universitate Ștefan cel Mare din Suceava). Software-ul implementat facilitează toți utilizatorii de a-și personaliza profilul în dependență de factorii zilnici, dar și alte detalii ce pot modifica rezultatele recomandate/general. Utilizatorii au posibilitatea să creeze liste de cumpărături dinamice, să scaneze coduri de bare ale produselor, dar și alte numeroase facilități.

 

 

Premiul Internetul Obiectelor

Premiul Internetul Obiectelor, oferit de către compania Deltatel a ajuns la Edgar Nemeth (student licență, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica Timișoara) pentru sistemul Smart Solutions – un sistem destinat pentru controlarea locuințelor cu ajutorul telefonului de la distanță. Utilizatorul își folosește telefonul cu sistemul de operare Android pentru a instala și a rula partea software a sistemului. Acesta își poate adăuga locații noi și în cadrul acestora își poate adăuga dispozitive noi de mai multe tipuri. Dispozitivele reprezintă partea hardware a sistemului.

Mai multe informații despre participanți, câștigători și desfășurarea concursului IDMSC 2021 sunt disponibile pe pagina web a IDMSC.

Vizionează PREMIEREA LIVE a concurenților IDMSC 2021:

Detalii despre edițiile anterioare, premii și câștigători, găsiți în secțiunea Arhivă a site-ului.

ro_RORomână