Preselecția regională pentru zona de vest a competiției internaționale FameLab 2021 – Science for a better future a avut loc luni, 19 aprilie 2021, online. În cadrul acesteia, fiecare concurent FameLab a avut la dispoziție doar trei minute pentru a fascina publicul și juriul cu o prezentare riguroasă din punct de vedere științific, originală și interactivă, fără a se folosi de prezentări tip PowerPoint sau de alte resurse.

Membrii juriuluiRadu Vasiu – Profesor la Universitatea Politehnica Timișoara și Președinte al Senatului Universității, Rodica Lighezan – Directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Timișoara și Conferențiar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” și Andrei Crăciun – Inginer, Coordonator al sectorului de digitalizare și analiză de date din cadrul Universității de Vest – au evaluat candidații în baza a trei criterii – conținut, claritate și carismă – și au desemnat cei trei finaliști ai FameLab 2021 Timișoara.

Locul al III-lea al competiției a fost obținut de Marina Adriana Mercioni – Doctorandă în cadrul facultății de Automatică și Calculatoare din Universitatea Politehnica Timișoara, care a susținut o prezentare despre inteligența artificială și modul în care aceasta poate sprijini educația. Pe locul al II-lea s-a clasat Radu Murariu – student în anul I la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, cu o prezentare despre rețelele primare de neuroni și aplicațiile lor.

Ina Maria Carauleanu – studentă în anul I la Facultatea de Automatică și Calculatoare – UPT a obținut locul I și va reprezenta Timișoara la finala națională FameLab 2021 România. Ea a cucerit membrii juriului cu o prezentare despre neuronii artificiali –  explicând ce sunt aceștia și cu ce ne sunt de folos.Competiția internațională de comunicare în știință FameLab este organizată de British Council Romania și Cheltenham Science Festivals, se află la a XII-a ediție în România și se desfășoară anual în peste 20 de țări.

Detalii la adresa: https://www.britishcouncil.ro/famelab

Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de parteneri ai British Council Romania au organizat preselecția din zona de vest a țării, tema competiției din 2021 fiind Science for a better future

ro_RORomână