Noutăți și evenimente

Preselecția regională a concursului FameLab Timișoara va avea loc la Universitatea Politehnica Timișoara, în data de 30 martie 2018, începând cu ora 10, în Sala Polivalentă din clădirea Bibliotecii UPT (Blvd. Vasile Parvan Nr. 2B). FameLab 2018, cel mai important concurs internațional de comunicare a științei pentru public, cu finanțare britanică, este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 21 și 40 de ani, care studiază sau lucrează în domeniul ingineriei, medicinei, tehnologiei, biologiei, chimiei, fizicii sau matematicii.

Concurenții își aleg un subiect din domeniul de specializare și îl prezintă în fața unui juriu format din personalități științifice și din mass-media, în fața unui public.

Participarea la selecțiile regionale din cadrul competiției FameLab 2018 se face prin susținerea unei prezentări de 3 minute în cadrul evenimentelor de selecție, care vor avea loc pe parcursul lunilor martie și aprilie, în orașele București, Cluj, Timișoara, Târgu Mureș și lași. Detalii despre locurile de desfășurare și programarea evenimentelor de selecție veți putea găsi pe pagina proiectului de pe website-ul British Council Romania: https://www.britishcouncil.ro/famelab.

Câștigătorii preselecțiilor vor fi invitați să participe la un masterclass organizat în perioada 28-29 aprilie, pentru îmbunătățirea abilităților esențiale de comunicare media și de prezentare. Finala națională va avea loc la București, în ultima săptămână a lunii mai.

Concurenții trebuie să-și susțină prezentările din concurs în limba româna, dar trebuie sa stăpânească la nivel avansat limba engleza pentru a putea participa la training și, în eventualitatea câștigării competiției, la finala din Anglia.

Termenul-limita pentru trimiterea aplicațiilor este 28 martie 2018. Mai multe detalii pot fi găsite în prezentarea atașată acestui articol: https://drive.google.com/open?id=1s7j4kvA4d2wBWdvqRJy_WHHzdIe_ab-L

Pentru înscrieri și alte detalii, cei interesați se pot adresa domnului sl.dr.ing. Silviu Vert, alumni FameLab Romania, la adresa de e-mail silviu.vert@upt.ro.

Verificați noutățile legate de concurs pe pagina de Facebook a Centrului Multimedia: https://www.facebook.com/centrulmultimedia/

ro_RORomână