Noutăți și evenimente

Fiecare concurent FameLab a prezentat în cel mult 3 minute un subiect din știință la alegere, prezentările fiind distractive, originale, cu rigurozitate științifică și au captat atenția publicului neavizat. 

Preselecția regională a concursului FameLab Timișoara, cel mai important concurs internațional de comunicare a științei pentru public a avut loc la Universitatea Politehnica Timișoara, vineri, 12 aprilie 2019.

Prezentările concurenților au fost evaluate de un juriu în baza a trei criterii: conținut, claritate și carismă.

Câștigătorii ediției FameLab 2019 Timișoara sunt:

Locul I: Tudor Suciu

prezentarea Tardigrad, supereroul lumii vii

Locul II: Daniela-Maria Stoica

prezentarea Cum comunică obiectele între ele

Locul III: Ciprian Breca

prezentarea Dependența de telefonul mobil

În urma preselecțiilor au fost selectați concurenții pentru finala națională, care vor beneficia și de un masterclass de comunicare susținut de specialiști din Marea Britanie și România.

Marele premiu pentru câștigătorul FameLab România este o săptămână în Marea Britanie, la Cheltenham Science Festival, unde va participa în finala FameLab International alături de câștigători din alte 29 de țări.

În plus, reprezentantul FameLab România în finala internațională va beneficia și de un premiu de 500 de euro acordat de Asociația pentru Educație și Știință Hermann Oberth, partener de 10 ani al competiției FameLab.

ro_RORomână