Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul Multimedia organizează vineri 31 mai 2019, ora 10:00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT (Bul. Vasile Parvan, nr. 2B), Concursul Studențesc Interactive Digital Media Student Contest.

Ajuns la cea de-a VI-a ediție, Interactive Digital Media Student Contest este o competiție studențească care își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Concursul se adresează studenților de nivel licență, master si doctorat de la universități din România și din străinătate. Studenții vor avea ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților. Incepând cu ediția 2017, concursul este deschis și elevilor de liceu pasionați de dezvoltarea unor aplicații multimedia.

La concurs se pot înscrie atât studenți individuali, cât și studenți organizați într-o echipă, fără nici o limită cu privire la numărul de proiecte/aplicații înscrise în competiție sau la numărul de secțiuni la care poate să participe un student. Participanții își vor susține proiectele realizate vineri, 31 mai 2019 de la ora 10:00, în fața juriului și a celorlalți participanți. Jurizarea și premierea vor avea loc în aceeași zi.

„Suntem bucuroși că am ajuns deja la cea de-a șasea ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media. Suntem convinși că și anul acesta vom avea parte de studenți pasionați și proiecte inovative, având în vedere experiența plăcută a anilor trecuți. Ca în fiecare an, competiția se remarcă atât prin deschiderea față de angajatorii din domeniu, cât și prin premiile atractive pe care le pune la dispoziție”, a declarat Prof.dr.ing. Radu Vasiu, Director Centrul Multimedia.

Juriul va fi format din specialiști ai Universității Politehnica Timișoara și reprezentanți ai firmelor partenere.

Participanții pot câștiga premii atractive, precum tablete, monitoare, smartphone-uri etc, acestea sunt oferite de partenerii noștri din industrie.

Centrul de Cercetari Multimedia (înființat în 1996), desfasoară activități educaționale, de cercetare si inovare in contextul tehnologiilor informaționale si de comunicații, fiind axat in ultimii ani pe Tehnici si tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentata Antreprenoriat in ICT, Promovarea ICT si multimedia, Tehnologii educationale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenorialului in ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) si organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializarile educationale la nivel de licenta Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii – Multimedia și master în Tehnologii Multimedia.

Pentru orice informatii suplimentare: http://idmsc2019.cm.upt.ro
Detalii despre edițiile anterioare, premii și câștigători, găsiți în secțiunea Arhivă a site-ului.

Va așteptăm cu drag să vă înscrieți la concurs!

Prof.dr.ing. Radu Vasiu,
Director Centrul Multimedia
Presedinte Senat UPT
Universitatea Politehnica Timisoara

ro_RORomână