Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul Multimedia a organizat vineri 18 mai 2018 Concursul Studențesc Interactive Digital Media Student Contest.

Ajuns la cea de-a V-a ediție, Interactive Digital Media Student Contest este o competiție studențească care își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Concursul se adresează studenților de nivel licență, master si doctorat de la universități din România și din străinătate. Studenții au avut ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediului economic, posibili angajatori ai participanților. Incepând cu ediția 2017 concursul a fost deschis și elevilor de liceu pasionați de dezvoltarea unor aplicații multimedia.

La concurs au fost prezentate 29 de proiecte dezvoltate de 52 de elevi de liceu, studenți de la licență, master și doctorat de la Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest, Universitatea din București și de la Liceul Grigore Moisil din Timișoara. Studenții au prezentat proiectele în fața unui juriu care a reunit reprezentanți ai mediului economic și cadre didactice universitare, beneficiind și de o interacțiune directă cu experți în domeniu care au oferit și opinii privind dezvoltarea ulterioară a aplicațiilor, posibilitățile de îmbunătățire sau de promovare în mediul economic.

„Cea de-a cincea ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media s-a remarcat printr-o participare mai numeroasă decât în anii precedenți și printr-o calitate remarcabilă a aplicațiilor prezentate de echipele aflate în competiție. Juriul a avut o sarcină destul de dificilă în alegerea celor mai bune proiecte care să fie premiate. Desfășurarea concursului s-a constituit într-o experiență valoroasă și motivantă pentru studenții și liceenii implicați, prin sugestiile, recomandările și premiile oferite de companiile partenere. S-a remarcat gradul de finalizare și planurile de monetizare a aplicațiilor dezvoltate, fapt care a condus la acordarea pentru prima data a unui premiu pentru cea mai bună idee de afaceri, premiu oferit de către Centrul Multimedia. În ultimii ani, dezvoltarea de aplicații interactive a devenit o parte integrantă a educației în domeniul multimedia, în special în cadrul programului de Master în Tehnologii Multimedia. Suntem bucuroși că și în acest an (ca și în 2017), unul dntre cele mai importante premii a fost câștigat de un elev de la Liceul Grigore Moisil din Timișoara, cu o aplicație complexă de producție audio-video, ceea ce indică o perspectivă promițătoare pentru viitorul multimedia în Timișoara. Felicit căștigătorii și mulțumim partenerilor noștri: Nokia, Intel Movidius, Cobalt Sign, SafeFleet, Lasting, Haufe Group și Tree web Solutions pentru support și pentru premiile acordate pentru fiecare secțiune, care au motivat suplimentar participanții”, a declarat Prof.dr.ing. Radu Vasiu, Directorul Centrului Multimedia.

Centrul de Cercetări Multimedia (înființat în 1996), desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare în contextul tehnologiilor informationale și de comunicare, fiind axat în ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată Antreprenoriat în ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenoriatului în ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) și organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializările educaționale la nivel de licență și master în Tehnologii Multimedia.

Pentru orice informatii suplimentare: http://idmsc2018.cm.upt.ro.

Vă mulțumim pentru interesul arătat acestui concurs!

Prof.dr.ing. Radu Vasiu,
Director Centrul Multimedia
Președinte Senat UPT
Universitatea Politehnica Timișoara

ro_RORomână