Preselectia regionala a concursului FameLab Timisoara va avea loc la Universitatea Politehnica Timisoara, in data de 12 aprilie 2019, incepand cu ora 11, in Sala Polivalenta din cladirea Bibliotecii UPT (Blvd. Vasile Parvan Nr. 2B). FameLab 2019, cel mai important concurs international de comunicare a stiintei pentru public, cu finantare britanica, este deschis tuturor studentiilor și cercetatorilor de peste 19 ani care studiaza sau lucreaza in inginerie, medicina, tehnologie, biologie, chimie, fizica sau matematica.

Fiecare concurent FameLab trebuie sa prezinte in cel mult 3 minute un subiect din stiintă la alegere, iar prezentarea trebuie sa fie distractiva, originala, sa aiba rigurozitate stiintifica si sa capteze atentia publicului neavizat. Prezentarile concurentilor sunt evaluate de un juriu in baza a trei criterii: continut, claritate si carisma.

Participarea la selectiile regionale din cadrul competitiei FameLab 2019 se face in cadrul evenimentelor de selectie care vor avea loc pe parcursul lunii aprilie, in orasele Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Targu Mures si lasi.

Detalii despre locurile de desfasurare si programarea evenimentelor de selectie veti putea gasi pe pagina proiectului de pe website-ul British Council Romania: https://www.britishcouncil.ro/famelab.

În urma preselectiilor vor fi selectați concurentii pentru finala nationala, care vor beneficia si de un masterclass de comunicare sustinut de specialisti din Marea Britanie si Romania.

Marele premiu pentru caștigatorul FameLab Romania este o saptamana in Marea Britanie, la Cheltenham Science Festival, unde va participa in finala FameLab International alaturi de castigatori din alte 29 de tari.

In plus, reprezentantul FameLab Romania in finala internationala va beneficia si de un premiu de 500 de euro acordat de Asociatia pentru Educatie si Stiinta Hermann Oberth, partener de 10 ani al competitiei FameLab.

Pentru inscrieri si alte detalii, cei interesati se pot adresa domnului sl.dr.ing. Silviu Vert, alumni FameLab Romania, la adresa de e-mail silviu.vert@upt.ro.

Verificati noutatile legate de concurs pe pagina de Facebook a Centrului Multimedia: https://www.facebook.com/centrulmultimedia/

ro_RORomână