Preselectia regionala a concursului FameLab Timisoara va avea loc la Universitatea Politehnica Timisoara, in data de 30 martie 2018, incepand cu ora 10, in Sala Polivalenta din cladirea Bibliotecii UPT (Blvd. Vasile Parvan Nr. 2B). FameLab 2018, cel mai important concurs international de comunicare a stiintei pentru public, cu finantare britanica, este deschis tinerilor cu varsta cuprinsa intre 21 si 40 de ani, care studiaza sau lucreaza in domeniul ingineriei, medicinei, tehnologiei, biologiei, chimiei, fizicii sau matematicii.

Concurentii isi aleg un subiect din domeniul de specializare si il prezinta in fata unui juriu format din personalitati stiintifice si din mass-media, in fata unui public.

Participarea la selectiile regionale din cadrul competitiei FameLab 2018 se face prin sustinerea unei prezentari de 3 minute in cadrul evenimentelor de selectie care vor avea loc pe parcursul lunilor martie si aprilie, in orasele Bucuresti, Cluj, Timisoara, Targu Mures si lasi. Detalii despre locurile de desfasurare si programarea evenimentelor de selectie veti putea gasi pe pagina proiectului de pe website-ul British Council Romania: https://www.britishcouncil.ro/famelab.

Castigatorii preselectiilor vor fi invitati sa participe la un masterclass organizat in perioada 28-29 aprilie, pentru imbunatatirea abilitatilor esentiale de comunicare media si de prezentare. Finala nationala va avea loc la Bucuresti, in ultima saptamana a lunii mai.

Concurentii trebuie sa-si sustina prezentarile din concurs in limba romana, dar trebuie sa stapaneasca la nivel avansat limba engleza pentru a putea participa la training si, in eventualitatea castigarii competitiei, la finala din Anglia.

Termenul-limita pentru trimiterea aplicatiilor este 28 martie 2018. Mai multe detalii pot fi gasite in prezentarea atasata acestui articol: https://drive.google.com/open?id=1s7j4kvA4d2wBWdvqRJy_WHHzdIe_ab-L

Pentru inscrieri si alte detalii, cei interesati se pot adresa domnului sl.dr.ing. Silviu Vert, alumni FameLab Romania, la adresa de e-mail silviu.vert@upt.ro.

Verificati noutatile legate de concurs pe pagina de Facebook a Centrului Multimedia: https://www.facebook.com/centrulmultimedia/

ro_RORomână