Noutăți și evenimente

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul Multimedia organizează vineri 18 mai 2018, ora 10:00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT (Bul. Vasile Parvan, nr. 2B), Concursul Studențesc Interactive Digital Media Student Contest.

Ajuns la cea de-a V-a ediție, Interactive Digital Media Student Contest este o competiție studențească care își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Concursul se adresează studenților de nivel licență, master si doctorat de la universități din România și din străinătate. Studenții vor avea ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților. Incepând cu ediția anterioară, concursul este deschis și elevilor de liceu pasionați de dezvoltarea unor aplicații multimedia.

La concurs se pot înscrie atât studenți individuali, cât și studenți organizați într-o echipă, fără nici o limită cu privire la numărul de proiecte/aplicații înscrise în competiție sau la numărul de secțiuni la care poate să participe un student. Participanții își vor susține proiectele realizate vineri, 18 iunie 2018 de la ora 10:00, în fața juriului și a celorlalți participanți. Jurizarea și premierea vor avea loc în aceeași zi.

„Suntem bucuroși că am ajuns deja la cea de-a cincea ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media. Ne dorim ca și anul acesta să avem parte de studenți pasionați și proiecte inovative, având în vedere experiența plăcută a anilor trecuți. Competiția se remarcă an de an atât prin deschiderea față de angajatorii din domeniu, cât și prin premiile atractive pe care le pune la dispoziție”, a declarat Prof.dr.ing. Radu Vasiu, Director Centrul Multimedia.

Juriul va fi format din specialiști ai Universității Politehnica Timișoara și reprezentanți ai firmelor partenere.

Participanții pot câștiga premii atractive, precum tablete, monitoare, smartphone-uri etc, acestea fiind oferite de partenerii noștri din industrie: Nokia, Intel Movidius, Cobalt Sign, SafeFleet, Lasting, Tree Web Solutions, Haufe Group.

Centrul de Cercetari Multimedia (înființat în 1996), desfasoară activități educaționale, de cercetare si inovare in contextul tehnologiilor informaționale si de comunicații, fiind axat in ultimii ani pe Tehnici si tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentata Antreprenoriat in ICT, Promovarea ICT si multimedia, Tehnologii educationale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenorialului in ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) si organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializarile educationale la nivel de licenta Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii – Multimedia si master in Tehnologii Multimedia.

Pentru orice informatii suplimentare: http://idmsc2018.cm.upt.ro

Va așteptăm cu drag să vă înscrieți la concurs!

Prof.dr.ing. Radu Vasiu,
Director Centrul Multimedia
Presedinte Senat UPT
Universitatea Politehnica Timisoara

ro_RORomână