Noutăți și evenimente

Universitatea Politehnica Timisoara prin Centrul Multimedia a organizat vineri 9 iunie 2017 Concursul Studentesc Interactive Digital Media Student Contest.

Ajuns la cea de-a IV-a editie, Interactive Digital Media Student Contest este o competitie studenteasca care isi propune sa stimuleze creativitatea si spiritul de competitie in domeniul multimedia. Concursul se adreseaza studentilor de nivel licenta, master si doctorat de la universitati din Romania si din strainatate. Studentii vor avea ocazia sa isi prezinte cele mai interesante proiecte, dar si sa interactioneze direct cu reprezentanti ai mediul economic, posibili angajatori ai participantilor. Incepand cu aceasta editie, concursul a fost deschis si elevilor de liceu pasionati de dezvoltarea unor aplicatii multimedia.

La concurs au fost prezentate 20 de proiecte dezvoltate de 25 de elevi de liceu, studenti de la licenta, master si doctorat de la Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Vest, Universitatea Vasile Goldis din Arad, Universitatea din Novi Sad, Serbia, Universitatea Politecnico di Milano, Italia si de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara. Studentii au prezentat proiectele in fata unui juriu care a reunit reprezentanti ai mediului economic si cadre didactice universitare, beneficiind si de o interactiune directa cu experti in domeniu care au oferit si opinii privind dezvoltarea ulterioara a aplicatiilor, posibilitatile de imbunatatire sau de promovare in mediul economic.

Premiile au fost oferite de AviTech (Casti Wireless), Cobalt Sign (Telefon Android Nexus5), e-spres-oh (Tastatura si mouse 4 buc), Movidius (HDD Intel), New Haircut (Playstation Sony), Oce Software (Tableta iPad), SafeFleet (Telefon Android Samsung).

Cea de a patra editie a concursului studentesc Interactive Digital Media s-a constituit intr-o experienta valoroasa si motivanta pentru studentii si liceeni implicati, prin sugestiile, recomandarile si premiile oferite de companiile partenere. Suntem bucurosi ca in acest an, unul dntre cele mai importante premii a fost castigat de elevi din clasa a Xa si a XII de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara, cu o aplicatie web de interes educational regional. Felicit castigatorii si multumim partenerilor nostri pentru premiile oferite a declarat Prof.dr.ing. Radu Vasiu, Director Centrul Multimedia.

Centrul de Cercetari Multimedia (infiintat in 1996), desfasoara activitati educationale, de cercetare si inovare in contextul tehnologiilor informationale si de comunicatii, fiind axat in ultimii ani pe Tehnici si tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentata Antreprenoriat in ICT, Promovarea ICT si multimedia, Tehnologii educationale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfasoara activitati de sustinere a antreprenoriatului in ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) si organizeaza anual concursul studentesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia sustine specializarile educationale la nivel de licenta Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii – Multimedia si master in Tehnologii Multimedia.

Pentru orice informatii suplimentare: http://idmsc2017.cm.upt.ro.

Va multumim pentru interesul aratat acestui concurs!
Prof.dr.ing. Radu Vasiu,
Director Centrul Multimedia
Presedinte Senat UPT
Universitatea Politehnica Timisoara

ro_RORomână