Noutăți și evenimente

CNCSIS grant No. 27688/14.03.05, CODE 600, type A, Object tracking estimation in video sequences

No. 27688/14.03.05

Scopul lucrării este de a dezvolta un sistem de operare robust și în timp real. Sistemul trebuie să facă față mediilor aglomerate. Acest lucru se va realiza prin următoarele contribuții: o detectie de background, folosind estimarea densității de kernel neparametrică, o metodă robustă și precisă de urmărire pentru persoanele urmărite în mediile aglomerate, utilizarea unei strategii multimodale pentru a îmbunătăți segmentarea și rezultatele urmăririlor, găsirea unor soluții robuste pentru utilizarea modelelor deformabile în număratul oamenilor.

În contextul dezvoltării rapide a tehnologiilor multimedia, supraveghere vizuală cu estimarea traficului și de recunoaștere facială reprezintă un obiectiv important pentru multe aplicații. Obiectivul este de a dezvolta un instrument de numărare pentru oameni, destinat să ofere cunoștințe statistice utile în evaluarea obiectivă a eficienței serviciilor furnizate clienților în produsele alimentare rapide.

Sistemul va fi capabil să estimeze cu exactitate numărul de persoane care trec prin diferite zone și să obțină o valoare medie, minimă și maximă de timp pentru deservirea clienților în diferite momente ale zilei sau, astfel de informații cu privire la diferite intervale de timp. Întotdeauna, va fi posibil de utilizat în urmărirea de roboți mobili. Sistemul va funcționa într-un mediu de operare PC, fiind conectat la un număr variabil de webcam-uri într-o rețea Ethernet.

Realizarea obiectivelor propuse permite extinderea domeniului de utilizare a mai multor domenii înrudite, cum ar fi compresia imaginilor multimedia de secvență, indexarea videoclipurilor pentru navigare, analiza traficului rutier, etc.

DATE PROIECT

Director

Assoc.prof.dr.eng. Florin ALEXA

Perioada

2005

Valoare

11.000 RON

Membri

Prof.dr.ing. Corneliu I. TOMA, Prof.dr.ing. Vasile GUI, Lect.dr.eng. Muguraș MOCOFAN, Lect.eng. Catalin CALEANU, Assist.eng. Andy VESA, Assist.eng. Ciprian DAVID, Assist.eng. Artur MULLER, Eng. Codrut IANASI, Eng. Andreea GALEANU, Stud. Daniela CLIM

ro_RORomână