Noutăți și evenimente

Cresterea atractivitatii si performantei programelor de formare doctorala si postdoctorala pentru cercetatori in stiinte ingineresti - ATRACTING

POSDRU/159/1.5/S/137070

Proiectul a avut drept obiectiv general dezvoltarea de o maniera atractiva (ATRACTING) a resursei umane de cercetare capabila de inovare competitiva in cadrul unei economii bazate pe cunoastere. In cadrul proiectului au fost sprijiniti financiar 130 de doctoranzi de la patru Scoli doctorale din Romania si 41 de cercetatori postdoctorat de la doua dintre aceste scoli, toti implicati in tematici care se inscriu in domeniile de cercetare prioritare ale Strategiei Nationale pentru Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2007-2013, capabili sa contribuie la implementarea Strategiei Nationale pentru Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014-2020.
Pentru acesti cercetatori au fost acordate burse lunare, precum si sustinere financiara pentru stagii de cercetare la parteneri din Uniunea Europeana, respectiv pentru participarea la conferinte internationale de prestigiu la care sa-si prezinte rezultatele cercetarii.

PROIECT FINANTAT DIN FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Ca urmare a acestui efort, in cadrul proiectului au fost implementate 41 programe de cercetare postdoctorala si 129 programe de cercetare doctorala. In urma acestor proiecte au rezultat:

  • 219 lucrari stiintifice prezentate de catre doctoranzi;
  • 121 lucrari stiintifice prezentate de catre cercetatorii postdoctorat;
  • 212 lucrari stiintifice publicate de catre doctoranzi;
  • 122 lucrari stiintifice publicate de catre cercetatorii postdoctorat;
  • 53 teze de doctorat finalizate prin obtinerea titlului de doctor.

Pentru a facilita comunicarea intre cercetatori, precum si pentru usurarea procedurilor de raportare a rezultatelor cercetarii, a fost dezvoltata o retea virtuala in care au fost integrati toti cercetatorii doctoranzi si postdoctoranzi din proiect, prin extinderea facilitatilor Campusului Virtual al Universitatii Politehnica Timisoara. Aceasta retea contine module pentru:

  • raportarea online a rezultatelor cercetarii;
  • gestionarea solicitarilor de deplasare in vederea participarii la conferinte, stagii sau alte evenimente interne sau externe;
  • gestionarea documentelor administrative necesare pentru desfasurarea mobilitatilor;
  • gestionarea online a rapoartelor lunare de activitate;
  • gestionarea online a publicatiilor rezultate in cadrul proiectului, prin crearea unei baze de date care permite selectarea pe tipuri de publicatii si pe autori.

DATE PROIECT

Director

Toma Leonida Dragomir

Perioada

2014-2015

Valoare

7.796.762 RON

Membri

Estera Surugiu, Alina Atanasescu, Eugen Secuieasca, Romeo Susan-Resiga, Dorin Lelea, Daniel Andreescu, Radu Vasiu, Nicolae Vaszilcin, Marian Bucos, Georgeta Mocuta, Florian Miclea

ro_RORomână