Noutăți și evenimente

Proiectul EU MISSION – Sisteme de support integrate multinaționale pentru îmbunătățirea rețelelor IDD (Proiect-pilot în cadrul Socrates Minerva)

nr 90389-CP-1-2001-1-HU-MINERVAM

Proiectul MISSION își propune să elaboreze metodologie eficientă și instrumente avansate pentru crearea de rețele internaționale în învățământ deschis la distanță – elemente ale acestor metode de rețea – ca rezultate măsurabile, care detaliază dimensiunea sa, volumul etc.

PROIECT FINANTAT DE COMISIA EUROPEANA

Problemele de proprietate intelectuală și drepturile de autor pot fi luate în considerare doar sub un singur aspect: cursurile sunt accesibile în mod liber, deci permisiunea de utilizare – chiar dacă într-un volum foarte limitat – este tratată atent.

Majoritatea “rezultatelor” proiectului pot fi utilizate ca instrumente de diseminare- sistemele informatice bazat pe WEB oferă o gamă largă de informații nu numai organizațiilor partenere, ci și și publicului larg, general. Prezentarea multilingvă a tuturor informațiilor importante este urmărită cu o atenție specială. Informațiile de feedback sunt colectate de la un public larg, interesat în IDD în orice aspecte, din orice țări.

De asemenea, ca o parte organică a planului de activitate de proiect, creșterea gradului de conștientizare este considerat ca fiind un element-cheie de importanță – materialele promoționale fiind produse în limba engleză, precum și în limbile materne. Broșurile tipărite sunt accesibile în acele domenii în care aplicarea instrumentelor ITC avansate și a resurselor informaționale bazate pe web sunt limitate.

DATE PROIECT

Director

Prof.dr.ing. Radu VASIU

Perioada

2001-2003

Valoare

21.000 EURO

Membri

Prof.dr.ing. Nicolae ROBU, Assoc.prof.dr.eng. Lacramioara SOICUTIVADAR, Assoc.lect.eng. Diana ANDONE, Assoc.lect.eng. Daniel HAIDUC, ing. Flavius RAICOVOCO, ing. Marius CONDREA

Parteneri

Apertus Foundation, Budapest, Hungary; University of Miskolc, Hungary; UNED Madrid, Spain; Univ. Pierre et Marie Curie Paris, France; Dublin City University, Ireland; EADTU – European Association of Distance Teaching Universities, the Netherlands; University of Sunderland, England; Distance Education Centre in Plovdiv, Bulgaria; Distance Education Centre in Kaunas, Lithuania; Distance Education Centre in Gdansk and Krakow, Polland; Distance Education Centre in Iaşi, Romania; Distance Education Centre in Ljubljana, Slovenia; Distance Education Centre in Kosice, Slovakia; Distance Education Centre Brno, Czech Rep.

ro_RORomână