Noutăți și evenimente

Proiectul de dezvoltare Curriculum Socrates Erasmus: Master Internațional On-Line în Multimedia (IMM - CD)

Nr 49104-IC-12003-1-RO-ERASMUS-PROGUC

Obiectivul proiectului, finanțat de Comisia Europeană timp de 2 ani (octombrie 2004 – sept 2006) este de a introduce un grad de Master International on-line în domeniul multimedia. Consorțiul participanților a înființat un Comitet Academic International, care este responsabil pentru stabilirea planurilor de învățământ și verificarea calității cursurilor.

PROIECT FINANTAT DE COMISIA EUROPEANA

Fiecare universitate parteneră participă la dezvoltarea cursurilor, alocarea de cursurilor fiind realizată pe bază de competiție. Unele dintre aceste cursuri ar putea fi alocate pentru dezvoltarea unor experți recunoscuți în elearning din Statele Unite ale Americii, Finlanda și Grecia. După dezvoltarea cursurilor, programul de studii se va desfășura prin elearning, îndrumarea fiind realizată on-line de către dezvoltatorii de curs. Universitățile partenere vor asigura centre locale de sprijin, pentru a permite întâlniri față-în-față pentru studenții pe care i-au înscris. Examinarea finală se va face prin examinarea față-în-față, de către liderii de curs, singurii participanți la programul de studii pe care va trebui să călătorească internațional. Universitatea “Politehnica” din Timișoara este coordonatorul de program și contractor.

Sub sloganul „Master Your Future”, principalele rezultate ale proiectului sunt:

  • elaborarea programei pentru Masterul de Științe în Multimedia: o varietate de module, care să permită studenților să înțeleagă multimedia și hipermedia, bazele de date, sistemele distribuite, sisteme de calcul mobile, crearea de rețele și sisteme interactive, la un nivel de master avansat.
  • un program de eLearning susținut de mediul COEDU
  • direcționarea tinerilor absolvenți în domenii precum ICT și mass-media care doresc să își îmbunătățească abilitățile, absolvenții fără loc de muncă în alte discipline care doresc abilități suplimentare pentru a-și îmbunătăți perspectivele de angajare și a celor care doresc să schimbe cariera
  • adaptabilitatea la cerințele naționale diferite
  • axarea pe egalitatea de șanse
  • un parteneriat de universități și companii din România, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Lituania și Slovacia în elaborarea planurilor de învățământ.

Rezultatul principal al proiectului, de-a lungul anilor, a fost faptul că programa IMM și cursurile au dus la dezvoltarea, acreditarea și funcționarea noii specializări la Științe de Master “Tehnologii Multimedia” din 2010. Din anul 2010, mai mulți absolvenți au lucrat ca cercetători în Centrul Multimedia, doi au obținut recent titlul de doctorat și alți trei sunt în programul de doctorat.

 

DATE PROIECT

Director

Prof. dr. ing. Radu VASIU

Perioada

2004-2006

Valoare

108.538 EURO

Parteneri

Parteneri: University of Nice, France, JME Associates, UK, Kaunas University of Technology, Lithuania, E-Collegium, Budapest, Hungary, University of Godollo, Hungary, Mimoza Kft, Budapest, Hungary, University of Zvolen, Slovakia

ro_RORomână