Noutăți și evenimente

Programul Tempus ``DRUM - Dezvoltarea Multimedia a Universităților Române``

S-JEP 09838/95

In timpul programului DRUM a fost înființat Centrul de Învățământ Multimedia cu Acces Deschis la Universitatea “Politehnica” din Timișoara.  Acesta dispune de facilități și expertiză pentru producția de materialelor bazate pe multimedia. Un interes tot mai mare se observă pentru învățământul la distanță și de inovare în domeniul tehnologiilor de învățare.

PROIECT FINANTAT DE EUROPEAN TRAINING FOUNDATION

În Universitatea “Politehnica” din Timișoara, Facultatea de Electronică și Telecomunicații Inginerie s-a stabilit o nouă specializare de scurtă durată: specializarea Audio-Video și Multimedia. Întreaga programa și fișele de disciplină au fost restructurate în timpul activităților din cadrul Proiectului TEMPUS DRUM. Specializarea se execută pe baza acestei programe. Primul an de funcționare a cursurilor a fost 1996-1997.

Departamentul de Jurnalism, Universitatea de Vest din Timișoara a restructurat următoarele cursuri: Etica în Jurnalism, Televiziune Jurnalism, Radio Jurnalism, film documentar și noul curs curs introductiv la PC.

Facultatea de Jurnalism, Universitatea “Lucian Blaga”, Universitatea din Sibiu a restructurat următoarele cursuri: comunicare mass-media, limba engleză pentru jurnaliști, limba franceză pentru jurnalism, semiotică vizuală, publicitate prin comunicare vizuală, introducere in TV.

O serie de noi materiale de curs au fost produse de către personalul român în timpul deplasărilor în universitățile occidentale.

DATE PROIECT

Director

Prof.dr.ing. Corneliu I. TOMA

Perioada

1995-1998

Valoare

460.000 EURO

Membri

Radu Vasiu, Diana Andone, Dan Pescaru

Parteneri

Bilston Community College, UK; University of Central Lancashire, Preston, UK; Insitute Universitaire de Technologie Paul Sabatier Toulouse, France, Technical College Slagelse, Denmark; Oulu Polytechnic, Finland; University of West, Timisoara, Romania; Lucian Blaga University of Sibiu, Romania; Insitute Universitaire de Technologie de Nice – Cote d’Azur, France; Ecole de Journalisme et de Communication de Marseille, France

ro_RORomână