Noutăți și evenimente

Programul Socrates ``EAC - Europa ca o provocare``

nr 70952CP-1-1999-1-NL-ADULT EDU-ADU

În scopul de a proiecta un fel de perioadă de re-orientare pentru acest grup dezorientat (cu sau fără un anumit handicap), Colegiul Dudok a decis să lucreze la un proiect cu mai mulți parteneri străini. Ideea este de a oferi studenților un pachet cuprinzător de asistență și de orientare, în scopul de a-i ajuta să își găsească drumul.

PROIECT FINANTAT DE COMISIA EUROPEANA

În multe țări europene, natura studenților / participanților la Centrele de Educație pentru Adulți s-au schimbat în mod drastic în ultimii ani. Ei au devenit mai tineri și, în multe cazuri, mai lipsiți de goluri. Un grup important de adulți tineri (18-27 ani) este mai mult sau mai puțin dezorientat din cauza unei alegeri greșite a studiilor sau din cauza lipsei unui loc de muncă.

Acest grup intră frecvent Educația adulților ca un fel de alegere negativă. La urma urmei ei vor face sau ei trebuie să facă ceva, chiar dacă acestea nu au obiective clare în mintea lor. Adesea, ei se comportă mai degrabă lipsiți de un motiv, rebel și/ sau fatalist, devenind o problemă pentru ei înșiși, pentru familia lor și, de fapt, de asemenea, pentru societate.

Acest grup intră frecvent în Educația Adulților ca un fel de alegere negativă. Într-un final, ei vor face sau sunt nevoiți să facă ceva, chiar dacă nu au obiective clare în mintea lor. Adesea, ei se comportă mai degrabă nemotivați, rebel și / sau fataliști, devenind o problemă pentru ei înșiși, pentru familia lor și, de fapt, de asemenea, pentru societate. Centrele de educație pentru adulți nu sunt, în general, pregătite și echipate pentru a satisface nevoile acestui grup, care are din nou tot felul de efecte negative asupra altor elevi, cadre didactice etc. O atenție deosebită trebuie acordată tinerilor adulți cu handicap, având în vedere că problemele menționate mai sus sunt o chestiune, desigur, mult mai complicată pentru ei.

În scopul de a proiecta un fel de perioadă de re-orientare pentru acest grup dezorientat (cu sau fără un anumit handicap), Colegiul Dudok a decis să lucreze la un proiect cu mai mulți parteneri străini. Ideea este de a oferi studenților un pachet cuprinzător de asistență și de orientare, în scopul de a-i ajuta să își găsească drumul. O parte foarte importantă în aceasta ar trebui să fie mai întâi o pregătire profundă pentru o ședere în străinătate și în continuare trimiterea în străinătate a studenților pentru un tip de ședere personalizată, care poate îmbunătăți studiul, locul de muncă, evenimentele culturale, etc. Tehnologia modernă (Internetul) poate oferi orientarea necesară de la distanță din instituțiile de la domiciliu și poate integra, de asemenea, rolul părinților, familiei, prietenilor. Odată ce se întorc în țară, o continuare a programului va fi oferită.

Proiectul de un an ar trebuia să aibă următoarele obiective:

  • Crearea rețelei
  • Compararea situațiilor și sistemele din țările participante
  • Cooperarea cu privire la modul de a integra o rețea regională cu institute social-culturale și întreprinderi
  • Crearea bazelor unui viitor proiect în cadrul Socrates II
  • O atenție specială pentru elevii cu handicap

DATE PROIECT

Director

Prof.dr.ing. Radu VASIU

Perioada

1999-2000

Valoare

8.342 EURO

Membri

Diana ANDONE, Daniel HAIDUC, Dan LACRAMA, Mugur MOCOFAN

Parteneri

Dudok College Hilversum, Netherlands, Wolverhampton College, UK, CEBANC-CDEA San Sebastian, Spain, Helsinki Business College, Finland, BFI Steiermark Graz, Austria

ro_RORomână