Noutăți și evenimente

Programul de învățare de-a lungul vieții ``The Age-Friendly City - TAFTCity``

nr. 2011-1-ES1-LEO 05-35886

Proiectul TAFCity reuneste şapte ţări partenere – Spania, Marea Britanie, Ungaria, Portugalia, Slovenia, Belgia şi România, transferând metodologii educaţionale inovatoare pentru a înţelege conceptul de “Îmbătrânire Activă” (Active Ageing). Proiectul promovează “Oraşul accesibil tuturor categoriilor de vârstă” (The Age Friendly City) în oraşele şi municipalităţile partenere.

PROIECT FINANTAT DE COMISIA EUROPEANA

The Age Friendly City ‘TAFCITY’ – Oraşul accesibil tuturor categoriilor de vârstă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat o iniţiativă ce are ca scop promovarea creării de medii “age friendly” (accesibile tuturor categoriilor de vârstă). O reţea de oraşe AgeFriendly a fost creată, incluzând San Sebastian în Spania şi Maribor în Slovenia (toate fiind partenere ale proiectului).

Acest proiect a dezvoltat un program de pregătire pentru promovarea ‘The Age Friendly City’ la care sunteti invitat sa participati. Acest worshop a prezentat informații despre inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății in contextul de “Îmbătrânire Activă”, care sunt schimbările demografice la nivel mondial, dar in special politicile și strategiile dezvoltate de către diferite orașe pentru acestea. Deoarece Maribor a fost Capitală Europeană a Culturii in 2012 iar San Sebastian va fi in 2016, aceste politici au fost integrate in dezvoltarea campaniei pentru obținerea candidaturii dar și a dezvoltării acestor orașe.

DATE PROIECT

Director

Dr.ing. Diana ANDONE

Perioada

2011-2013

Valoare

46.319 EURO

Membri

Radu VASIU, Vlad MIHĂESCU, Andrei TERNAUCIUC, Mihai ONITA

Parteneri

CDEA San Sebastian, Spain; Norton Radstock College, UK; Euro Contact Business School Budapest, Hungary; INSIGNARE Ourem, Portugal; Matia Innova San Sebastian, Spain; EfVET Brussels, Belgium; Tourism School Maribor, Slovenia

ro_RORomână